علایم و علت خرابی دنده ی استارت چیست ؟
یکی از اجزای مهم در سیستم های احتراقی خودرو , استارت بوده که وظیفه آن راه اندازی موتور است , استارت خود از اجزای مختلفی مانند اتوماتیک استارت , آرمیچر , دنده استارت و جا زغالی تشکیل شده است , که هر کدام نقش مهمی در عملکرد استارت دارند .
- دنده استارت چیست و چه کاربردی دارد ؟
- علایم و علت خرابی دنده ی استارت
- تشخیص خرابی استارت و دنده آن
- تعویض دنده ی استارت
- جلوگیری از خرابی استارت و دنده آن
دنده استارت چیست و چه کاربردی دارد ؟
دنده استارت در قسمت فوقانی دستگاه استارت قرار داشته و وظیفه انتقال نیروی از موتور استارت به دنده فلایول را به عهده دارد , این قطعه به صورت پرسی با استارت همراه است , زمانیکه آرمیچر می چرخد , نیروی ایجاد شده از طریق این دنده به فلایول منتقل می شود و این دنده نیز شروع به چرخش کرده و در نهایت خودرو روشن می شود .
علایم و علت خرابی دنده ی استارت
- موتور روشن نشود.
- شیر برقی ( اتوماتیک استارت ) نویز داشته باشد .
- شنیده شدن صدای تیک از محفظه موتور
- شکستدگی دنده استارت
- خراب شدن باتری
- نچرخیدن موتور به فشار دکمه استارت
- خرابی سیم کشی
مواردی که عنوان شد نشانه های خرابی دنده استارت هستند در رابطه با علت خرابی و درگیر نشدن این دنده می توان به مواردی مانند ولتاژ پایین یا شل بودن سر باتری , خرابی اتوماتیک استارت , سایش دنده با گذشت زمان , و فرسودگی سیم کشی اشاره کرد .
هر آنچه موجب خرابی استارت شود نیز می تواند به این دنده نیز آسیب برساند رایج ترین علت خرابی استارت , کثیف شدن زغال استارت , از بین رفتن اتصال بین زغال و بالشت استارت , وجود چسبندگی بین زغال به بدنه یا دیگر بخش های استارت ,تمام شدن زغال ها و جدا شدن سیم ها از زغال استارت از دیگر علت خرابی استارت خودرو می باشد .
تشخیص خرابی استارت و دنده آن
با بررسی مواردی می توان خرابی دنده استارت را بررسی کرد به عنوان مثال می توانید به صورت بصری این دنده را با قسمت های مرتبط آن بررسی کنید و هر گونه علامت سایش , شکستگی و زنگ زدگی می تواند نشانه از خرابی آن باشد , برخی تعمیرکاران نیز با ابزارهای خاص بار روی این دنده را بررسی می کنند تا عملکرد آن را مورد ارزیابی قرار دهند , استفاده از دستگاه های عیب یاب مانند دیاگ می تواند اطلاعات دقیق تری از سیستم برق و این دنده به شما دهد .
نحوه تعویض دنده ی استارت
مجموعه دنده استارت و محلقات کلاچ آن را نمی توان باز کرد , زیرا به صورت پرسی تولید می شود برای باز کردن آن می بایستی کاور آلومینیومی بالای آن که کرم رنگ است را تخریب نمود و این قطعه قابل ترمیم نبوده و پس از باز کردن دیگر نمی توان از آن استفاده نمود .
جلوگیری از خرابی استارت و دنده آن
برای جلوگیری از خرابی استارت و دنده آن می توانید اقدامات زیر را انجام دهید .
- با بررسی و در صورت نیاز تعویض باتری های قدیمی و معیوب از نوسانات برقی جلوگیری کنید .
- اتصالات برقی مرتب بررسی شوند زیرا هر نوع خرابی یا خوردگی می تواند به استارت و دنده ان آسیب برساند.
- از فشار دادن بیش از حد کلید استارت یا نگهداری آن برای طولانی مدت خودداری کنید این کار می تواند فشار زیادی به این دنده وارد کند .
- از خاموش و روشن کردن مکرر و بی مورد خودرو اجتناب کنید .
- خودرو را در فواصل منظم به تعمیرگاه ببرید تا از سلامت سیستم استارت و دیگر اجزای مرتبط با آن مطمئن شوید