برای گرفتن نفخ لوبیا میتوانید از روش های زیر استفاده کنید :
لوبیا را قبل از پخت، به مدت حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت در ظرفی بریزید و روی آن در آن به حدی آب بریزید که کاملا آب روی لوبیاها را بگیرد . نکته مهم این است که هر 3 ساعت یک بار آب ظرف را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود . میتوانید به آب لیمو یا سرکه هم اضافه کنید تا فرایند نفخ کمی سریعتر اتفاق بیفتد.
همچنین، میتوانید قبل از پخت لوبیا، آن را در آب جوش برای چند دقیقه قرار دهید و سپس آب آن را دور ریخته و لوبیا را مجدداً با آب تازه بپزید. این روش هم میتواند به کاهش نفخ کمک کند.
روش دیگری هم وجود دارد که زیاد دنبال نمیشود اما بهر حال بازگو کردن آن بد نیست : میگویند که استفاده از تخم مرغ آبپز شده در طبخ لوبیا میتواند نفخ آن را کم کند. بنابراین، میتوانید یک تخم مرغ را آبپز کرده و به طبخ لوبیا اضافه کنید.