نام عناصر جدول تناوبی به فارسی چیست ؟
جدول تناوبی عناصر یکی از مهمترین ابزارهای علمی در شیمی و فیزیک است که اطلاعات جامعی درباره عناصر شیمیایی مختلف و خواص آنها ارائه میدهد. در این مقاله به بررسی نام عناصر جدول تناوبی به فارسی و معرفی آنها میپردازیم.
۱. هیدروژن (H) هیدروژن اولین عنصر در جدول تناوبی است و با نماد H شناخته میشود. این عنصر سبکترین و فراوانترین عنصر در جهان است.
۲. هلیوم (He) هلیوم دومین عنصر در جدول تناوبی است و با نماد He شناخته میشود. این گاز نجیب بیبو و بیرنگ است و در بالونها و کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
۳. لیتیوم (Li) لیتیوم با نماد Li شناخته میشود و یکی از فلزات قلیایی است که در باتریهای لیتیومی و کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
۴. بریلیوم (Be) بریلیوم با نماد Be شناخته میشود و یکی از فلزات سبک و سخت است که در صنایع هوافضا و ساخت ابزارهای دقیق به کار میرود.
۵. بور (B) بور با نماد B شناخته میشود و در تولید شیشههای مقاوم به حرارت و نیمههادیها استفاده میشود.
۶. کربن (C) کربن با نماد C شناخته میشود و یکی از اساسیترین عناصر برای موجودات زنده است. این عنصر در زغالسنگ، نفت و گاز طبیعی یافت میشود.
۷. نیتروژن (N) نیتروژن با نماد N شناخته میشود و یک گاز بیبو و بیرنگ است که ۷۸٪ از جو زمین را تشکیل میدهد. این عنصر در تولید کودهای شیمیایی و مواد منفجره استفاده میشود.
۸. اکسیژن (O) اکسیژن با نماد O شناخته میشود و دومین عنصر فراوان در جو زمین است. این عنصر برای تنفس موجودات زنده ضروری است.
۹. فلوئور (F) فلوئور با نماد F شناخته میشود و یکی از عناصر هالوژن است که در تولید مواد شیمیایی و داروها کاربرد دارد.
۱۰. نئون (Ne) نئون با نماد Ne شناخته میشود و یکی از گازهای نجیب است که در روشنایی نئون و کاربردهای تزئینی به کار میرود.
۱۱. سدیم (Na) سدیم با نماد Na شناخته میشود و یکی از فلزات قلیایی است. این عنصر در نمک خوراکی (سدیم کلرید) و بسیاری از ترکیبات شیمیایی دیگر یافت میشود.
۱۲. منیزیم (Mg) منیزیم با نماد Mg شناخته میشود و یک فلز سبک است که در ساختارهای فلزی سبک و همچنین در بدن انسان بهعنوان یک عنصر ضروری وجود دارد.
۱۳. آلومینیوم (Al) آلومینیوم با نماد Al شناخته میشود و یک فلز سبک و مقاوم است که در صنایع ساختمانی، بستهبندی و بسیاری از محصولات مصرفی استفاده میشود.
۱۴. سیلیکون (Si) سیلیکون با نماد Si شناخته میشود و یکی از عناصر اصلی در تولید مواد نیمههادی و صنعت الکترونیک است.
۱۵. فسفر (P) فسفر با نماد P شناخته میشود و در تولید کودهای شیمیایی، مواد منفجره و همچنین در بدن موجودات زنده بهعنوان یک عنصر ضروری نقش دارد.
۱۶. گوگرد (S) گوگرد با نماد S شناخته میشود و در تولید کودها، مواد شیمیایی و همچنین در ترکیبات مختلف دارویی استفاده میشود.
۱۷. کلر (Cl) کلر با نماد Cl شناخته میشود و یکی از عناصر هالوژن است که در تصفیه آب، تولید مواد شیمیایی و داروها کاربرد دارد.
۱۸. آرگون (Ar) آرگون با نماد Ar شناخته میشود و یکی از گازهای نجیب است که در روشنایی نئون و کاربردهای صنعتی به کار میرود.
۱۹. پتاسیم (K) پتاسیم با نماد K شناخته میشود و یکی از فلزات قلیایی است که در بدن موجودات زنده و همچنین در تولید کودهای شیمیایی استفاده میشود.
۲۰. کلسیم (Ca) کلسیم با نماد Ca شناخته میشود و یکی از عناصر ضروری برای ساختار استخوانها و دندانها است. این عنصر همچنین در تولید سیمان و گچ کاربرد دارد.
۲۱. اسکاندیوم (Sc) اسکاندیوم با نماد Sc شناخته میشود و یکی از عناصر کمیاب زمین است که در صنایع هوافضا و تولید آلیاژهای مقاوم به کار میرود.
۲۲. تیتانیوم (Ti) تیتانیوم با نماد Ti شناخته میشود و یک فلز سبک و مقاوم است که در صنایع هوافضا، پزشکی و همچنین در تولید جواهرات استفاده میشود.
۲۳. وانادیم (V) وانادیم با نماد V شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم و فولادهای با کیفیت بالا کاربرد دارد.
۲۴. کروم (Cr) کروم با نماد Cr شناخته میشود و در تولید فولادهای ضد زنگ و همچنین در فرآیندهای صنعتی مختلف به کار میرود.
۲۵. منگنز (Mn) منگنز با نماد Mn شناخته میشود و در تولید فولاد و همچنین در صنایع شیمیایی به عنوان یک کاتالیزور استفاده میشود.
۲۶. آهن (Fe) آهن با نماد Fe شناخته میشود و یکی از عناصر اساسی در صنایع فلزی و ساختمانی است. این عنصر همچنین در بدن انسان بهعنوان یک عنصر ضروری وجود دارد.
۲۷. کبالت (Co) کبالت با نماد Co شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم، باتریهای قابل شارژ و همچنین در صنایع شیمیایی کاربرد دارد.
۲۸. نیکل (Ni) نیکل با نماد Ni شناخته میشود و در تولید فولادهای ضد زنگ، باتریها و سکههای فلزی به کار میرود.
۲۹. مس (Cu) مس با نماد Cu شناخته میشود و یک فلز رسانا است که در تولید سیمها، کابلها و لولههای انتقال حرارت کاربرد دارد.
۳۰. روی (Zn) روی با نماد Zn شناخته میشود و در تولید گالوانیزهکردن فلزات، آلیاژها و همچنین در صنایع شیمیایی به کار میرود.
۳۱. گالیم (Ga) گالیم با نماد Ga شناخته میشود و در تولید نیمههادیها و LEDها کاربرد دارد.
۳۲. ژرمانیوم (Ge) ژرمانیوم با نماد Ge شناخته میشود و در تولید نیمههادیها و فیبر نوری استفاده میشود.
۳۳. آرسنیک (As) آرسنیک با نماد As شناخته میشود و در صنایع شیمیایی و همچنین به عنوان یک عنصر ردیاب در برخی از کاربردهای علمی استفاده میشود.
۳۴. سلنیوم (Se) سلنیوم با نماد Se شناخته میشود و در تولید الکترونیک، شیشهسازی و همچنین در تغذیه بهعنوان یک عنصر ضروری نقش دارد.
۳۵. برم (Br) برم با نماد Br شناخته میشود و یکی از عناصر هالوژن است که در تولید مواد شیمیایی و داروها کاربرد دارد.
۳۶. کریپتون (Kr) کریپتون با نماد Kr شناخته میشود و یکی از گازهای نجیب است که در روشنایی نئون و کاربردهای صنعتی به کار میرود.
۳۷. روبیدیوم (Rb) روبیدیوم با نماد Rb شناخته میشود و یکی از فلزات قلیایی است که در صنایع الکترونیک و شیمیایی کاربرد دارد.
۳۸. استرانسیم (Sr) استرانسیم با نماد Sr شناخته میشود و در تولید آتشبازیها و به عنوان یک عنصر ردیاب در شیمی استفاده میشود.
۳۹. ایتریم (Y) ایتریم با نماد Y شناخته میشود و در تولید لیزرها، فسفرها و آلیاژهای مقاوم به کار میرود.
۴۰. زیرکونیم (Zr) زیرکونیم با نماد Zr شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم به حرارت و خوردگی و همچنین در صنایع هستهای کاربرد دارد.
۴۱. نیوبیوم (Nb) نیوبیوم با نماد Nb شناخته میشود و در تولید فولادهای مقاوم و آلیاژهای با خواص ویژه به کار میرود.
۴۲. مولیبدن (Mo) مولیبدن با نماد Mo شناخته میشود و در تولید آلیاژهای فولاد و همچنین در صنایع شیمیایی به عنوان یک کاتالیزور استفاده میشود.
۴۳. تکنسیم (Tc) تکنسیم با نماد Tc شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در پزشکی هستهای و تولید تصویرگری پزشکی به کار میرود.
۴۴. روتنیم (Ru) روتنیم با نماد Ru شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم و همچنین در صنایع شیمیایی و الکترونیک استفاده میشود.
۴۵. رودیوم (Rh) رودیوم با نماد Rh شناخته میشود و در صنایع جواهرسازی، تولید آلیاژهای مقاوم و همچنین در کاتالیزورها کاربرد دارد.
۴۶. پالادیم (Pd) پالادیم با نماد Pd شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم، کاتالیزورها و همچنین در صنعت جواهرسازی استفاده میشود.
۴۷. نقره (Ag) نقره با نماد Ag شناخته میشود و یکی از فلزات گرانبها است که در تولید جواهرات، وسایل تزئینی و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۴۸. کادمیوم (Cd) کادمیوم با نماد Cd شناخته میشود و در تولید باتریها، رنگها و همچنین بهعنوان یک عنصر ردیاب در شیمی استفاده میشود.
۴۹. ایندیوم (In) ایندیوم با نماد In شناخته میشود و در تولید نیمههادیها، صفحهنمایشها و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۵۰. قلع (Sn) قلع با نماد Sn شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم، قوطیهای فلزی و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۵۱. آنتیموان (Sb) آنتیموان با نماد Sb شناخته میشود و در تولید آلیاژها، مواد شیمیایی و همچنین بهعنوان یک ماده ردیاب در پزشکی کاربرد دارد.
۵۲. تلوریم (Te) تلوریم با نماد Te شناخته میشود و در تولید نیمههادیها، آلیاژهای مقاوم و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۵۳. ید (I) ید با نماد I شناخته میشود و یکی از عناصر هالوژن است که در پزشکی، ضدعفونیکنندهها و مواد شیمیایی استفاده میشود.
۵۴. زنون (Xe) زنون با نماد Xe شناخته میشود و یکی از گازهای نجیب است که در روشنایی زنون، لامپهای تخلیه گاز و همچنین در صنایع پزشکی به کار میرود.
۵۵. سزیم (Cs) سزیم با نماد Cs شناخته میشود و یکی از فلزات قلیایی است که در تولید ساعتهای دقیق اتمی و همچنین در صنایع شیمیایی کاربرد دارد.
۵۶. باریم (Ba) باریم با نماد Ba شناخته میشود و در تولید مواد شیمیایی، مواد منفجره و همچنین بهعنوان یک ماده ردیاب در پزشکی استفاده میشود.
۵۷. لانتان (La) لانتان با نماد La شناخته میشود و یکی از عناصر لانتانید است که در تولید آلیاژهای مقاوم و همچنین در صنایع شیمیایی کاربرد دارد.
۵۸. سریم (Ce) سریم با نماد Ce شناخته میشود و در تولید آلیاژها، کاتالیزورها و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۵۹. پرازئودیمیم (Pr) پرازئودیمیم با نماد Pr شناخته میشود و یکی از عناصر لانتانید است که در تولید مغناطیسهای قوی و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۶۰. نئودیمیم (Nd) نئودیمیم با نماد Nd شناخته میشود و در تولید مغناطیسهای قوی، لیزرها و همچنین در صنایع الکترونیک استفاده میشود.
۶۱. پرومتیم (Pm) پرومتیم با نماد Pm شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تولید باتریهای هستهای و همچنین در صنایع شیمیایی به کار میرود.
۶۲. ساماریم (Sm) ساماریم با نماد Sm شناخته میشود و در تولید مغناطیسهای قوی، لیزرها و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۶۳. یوروپیم (Eu) یوروپیم با نماد Eu شناخته میشود و در تولید فسفرها، لامپهای فلورسنت و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۶۴. گادولینیم (Gd) گادولینیم با نماد Gd شناخته میشود و در تولید مغناطیسهای قوی، کاربردهای پزشکی و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۶۵. تربیم (Tb) تربیم با نماد Tb شناخته میشود و در تولید فسفرها، لامپهای فلورسنت و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۶۶. دیسپروزیم (Dy) دیسپروزیم با نماد Dy شناخته میشود و در تولید مغناطیسهای قوی، لیزرها و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۶۷. هولمیم (Ho) هولمیم با نماد Ho شناخته میشود و در تولید مغناطیسهای قوی و همچنین در صنایع پزشکی کاربرد دارد.
۶۸. اربیم (Er) اربیم با نماد Er شناخته میشود و در تولید فیبرهای نوری، لیزرها و همچنین در صنایع الکترونیک کاربرد دارد.
۶۹. تولیم (Tm) تولیم با نماد Tm شناخته میشود و یکی از عناصر لانتانید است که در صنایع پزشکی و همچنین در تولید فیبرهای نوری به کار میرود.
۷۰. ایتربیم (Yb) ایتربیم با نماد Yb شناخته میشود و در تولید لیزرها، فیبرهای نوری و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۷۱. لوتتیم (Lu) لوتتیم با نماد Lu شناخته میشود و یکی از عناصر لانتانید است که در صنایع پزشکی و همچنین در تولید لیزرها کاربرد دارد.
۷۲. هافنیم (Hf) هافنیم با نماد Hf شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم به حرارت، صنایع هستهای و همچنین در صنایع الکترونیک به کار میرود.
۷۳. تانتالوم (Ta) تانتالوم با نماد Ta شناخته میشود و در تولید خازنهای الکترونیکی، تجهیزات پزشکی و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۷۴. تنگستن (W) تنگستن با نماد W شناخته میشود و در تولید لامپهای تخلیه گاز، آلیاژهای مقاوم به حرارت و همچنین در صنایع نظامی کاربرد دارد.
۷۵. رنیوم (Re) رنیوم با نماد Re شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم به حرارت و همچنین در صنایع هوافضا کاربرد دارد.
۷۶. اوسمیم (Os) اوسمیم با نماد Os شناخته میشود و یکی از فلزات سنگین است که در تولید آلیاژهای مقاوم و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده میشود.
۷۷. ایریدیم (Ir) ایریدیم با نماد Ir شناخته میشود و در تولید آلیاژهای مقاوم، تجهیزات علمی و همچنین در صنایع شیمیایی به کار میرود.
۷۸. پلاتین (Pt) پلاتین با نماد Pt شناخته میشود و یکی از فلزات گرانبها و مقاوم است که در جواهرات، تجهیزات پزشکی و همچنین در صنایع شیمیایی و خودروسازی به کار میرود.
۷۹. طلا (Au) طلا با نماد Au شناخته میشود و یکی از فلزات گرانبها است که در جواهرات، سکهها و همچنین بهعنوان یک سرمایهگذاری مطمئن کاربرد دارد.
۸۰. جیوه (Hg) جیوه با نماد Hg شناخته میشود و تنها فلزی است که در دمای اتاق به حالت مایع است. این عنصر در دماسنجها، باتریها و برخی از کاربردهای صنعتی استفاده میشود.
۸۱. تالیوم (Tl) تالیوم با نماد Tl شناخته میشود و در صنایع الکترونیک، تولید شیشههای نوری و همچنین بهعنوان یک سم کاربرد دارد.
۸۲. سرب (Pb) سرب با نماد Pb شناخته میشود و در باتریها، آلیاژها و پوششهای محافظتی کاربرد دارد. این عنصر همچنین در گذشته در لولههای آب و رنگها استفاده میشد.
۸۳. بیسموت (Bi) بیسموت با نماد Bi شناخته میشود و در تولید آلیاژهای خاص، مواد آرایشی و داروها به کار میرود.
۸۴. پولونیم (Po) پولونیم با نماد Po شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در صنایع هستهای و بهعنوان یک منبع تولید گرما در فضاپیماها کاربرد دارد.
۸۵. آستاتین (At) آستاتین با نماد At شناخته میشود و یکی از عناصر نادر و رادیواکتیو است که در تحقیقات پزشکی و علمی به کار میرود.
۸۶. رادون (Rn) رادون با نماد Rn شناخته میشود و یک گاز نجیب و رادیواکتیو است که در برخی از ساختمانها و معادن یافت میشود و میتواند برای سلامتی خطرناک باشد.
۸۷. فرانسیوم (Fr) فرانسیوم با نماد Fr شناخته میشود و یکی از نادرترین و ناپایدارترین عناصر است که در تحقیقات علمی کاربرد دارد.
۸۸. رادیم (Ra) رادیم با نماد Ra شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در گذشته در ساعتهای شبتاب و همچنین در درمان برخی از بیماریها به کار میرفت.
۸۹. آکتینیوم (Ac) آکتینیوم با نماد Ac شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای و بهعنوان یک منبع نوترونی استفاده میشود.
۹۰. توریم (Th) توریم با نماد Th شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در صنایع هستهای و بهعنوان یک سوخت هستهای بالقوه استفاده میشود.
۹۱. پروتاکتینیوم (Pa) پروتاکتینیوم با نماد Pa شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو نادر است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۹۲. اورانیوم (U) اورانیوم با نماد U شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که بهعنوان سوخت در نیروگاههای هستهای و همچنین در سلاحهای هستهای استفاده میشود.
۹۳. نپتونیوم (Np) نپتونیوم با نماد Np شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای و بهعنوان یک منبع نوترونی به کار میرود.
۹۴. پلوتونیوم (Pu) پلوتونیوم با نماد Pu شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در سلاحهای هستهای و همچنین بهعنوان سوخت در برخی از راکتورهای هستهای استفاده میشود.
۹۵. امریکیم (Am) امریکیم با نماد Am شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در آشکارسازهای دود و برخی از کاربردهای هستهای به کار میرود.
۹۶. کوریم (Cm) کوریم با نماد Cm شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای و بهعنوان یک منبع نوترونی به کار میرود.
۹۷. برکلیم (Bk) برکلیم با نماد Bk شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای و بهعنوان یک منبع نوترونی به کار میرود.
۹۸. کالیفرنیم (Cf) کالیفرنیم با نماد Cf شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای، پزشکی و بهعنوان یک منبع نوترونی به کار میرود.
۹۹. اینشتینیم (Es) اینشتینیم با نماد Es شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای به کار میرود.
۱۰۰. فرمیوم (Fm) فرمیوم با نماد Fm شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای به کار میرود.
۱۰۱. مندلویوم (Md) مندلویوم با نماد Md شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای به کار میرود.
۱۰۲. نوبلیم (No) نوبلیم با نماد No شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای به کار میرود.
۱۰۳. لارنسیم (Lr) لارنسیم با نماد Lr شناخته میشود و یکی از عناصر رادیواکتیو است که در تحقیقات هستهای به کار میرود.
۱۰۴. رادرفوردیم (Rf) رادرفوردیم با نماد Rf شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۰۵. دوبنیم (Db) دوبنیم با نماد Db شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۰۶. سیبورگیم (Sg) سیبورگیم با نماد Sg شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۰۷. بوریم (Bh) بوریم با نماد Bh شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۰۸. هاسیم (Hs) هاسیم با نماد Hs شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۰۹. مایتنریم (Mt) مایتنریم با نماد Mt شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۰. دارمشتادیم (Ds) دارمشتادیم با نماد Ds شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۱. رونتگنیم (Rg) رونتگنیم با نماد Rg شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۲. کوپرنیکیوم (Cn) کوپرنیکیوم با نماد Cn شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۳. نیهونیم (Nh) نیهونیم با نماد Nh شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۴. فلوویم (Fl) فلوویم با نماد Fl شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۵. موسکوویم (Mc) موسکوویم با نماد Mc شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۶. لیورموریم (Lv) لیورموریم با نماد Lv شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۷. تنسین (Ts) تنسین با نماد Ts شناخته میشود و یکی از عناصر مصنوعی است که در تحقیقات علمی به کار میرود.
۱۱۸. اوگانسون (Og) اوگانسون با نماد Og شناخته میشود و آخرین عنصر شناخته شده در جدول تناوبی است. این عنصر مصنوعی و رادیواکتیو است که در تحقیقات علمی به کار میرود.